Film Mekanları 8: Vanilla Sky

Vanilla Sky 2001

Vanilla Sky 1997’de İspanya’da büyük bir başarı elde eden, Alejandro Amenabar imzalı Abre los Ojos’un Amerikan versiyonudur. Her iki filmde de Sofia rolünü Penelope Cruz oynar.


Times Square
Vanilla Sky’ın en etkileyici sahnelerinden biri kuşkusuz ki Tom Cruise’un canlandırdığı David Aames’ın arabasıyla bomboş Times Square’e girmesi ve arabadan inerek şaşkınlıkla oraya buraya bakmasıdır. Bu sahne hiçbir film hilesi kullanılmadan bir Pazar sabahı gerçekten bomboş olan meydanda çekilmiştir. Sahnenin çekilmesi için, meydan sabah ilk ışıklarla birlikte bir saatliğine film ekibine teslim edilmiştir. 

Riverside Drive ve 96. Sokak
Filmde dönüm noktası olan David ve Julie’nin yaptıkları kaza Riverside Drive ve 96. Sokakta gerçekleşiyor.

Filmde aslında gerçekleşmeyen ancak David’in zihninde yaşanmış gibi kurguladığı bu sahnede David ve Sofia ‘yı Bob Dylan’ın “Free Wheelin” albüm kapağındaki fotoğraftaki gibi görüyoruz (soldaki fotoğraf). David için Bob Dylan'ın bu fotoğrafı zihnindeki mutlu aşkın imgesi. 1963 yılında çekilen fotoğrafta 21 yaşındaki Dylan o zamanki kız arkadaşı Suze Rotolo ile birlikte görülüyor (ortadaki fotoğraf). Fotoğrafın Dylan’ın 4. Caddedeki evinin yakınlarındaki Jones Sokak’ta çekildiği tahmin ediliyor. İşin daha da ilginci Dylan’ın bu fotoğrafı, yanına bir de kız katarak, James Dean’in yukarıdaki fotoğrafına öykünerek çektirdiğinin söylenmesi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder